När hjältar faller

Min ilska och besvikelse är idag oerhörd när jag läser att en av mina absolut största musikaliska guruer, en man jag sett upp till sedan jag gick i mellanstadiet, inte visar sig vara något annat än en simpel hustrumisshandlare.

Att säga att detta känns som ett slag i ansiktet låter mest som en dålig ordvits. Det var inte jag som blev halvt ihjälslagen i det där trapphuset, och det är såklart brottsoffret som förtjänar all vår medkänsla idag. Den smärta vi känner när våra förebilder och idoler sviker är av en annan sort än den smärta som orsakas av trubbigt våld mot huvudet.

Senast för några veckor sedan nämnde jag DITT namn på frågan om vilken kändis jag skulle vilja äta middag med. Jag lyssnar fortfarande ibland på din debutplatta som jag fick i julklapp när jag var 13. Jag kan ännu idag låtarna utantill. På senare år har jag följt dina radio- och TV-program och tyckt att “det där är en stabil kille med koll”.

Du kan glömma den där middagen.

7 Responses to “När hjältar faller”

 1. Bea Says:

  Du var inte där, jag var inte där, vi kanske ska ta det lugnt med att hänga ut någon som “hustrumisshandlare”. Eller? Dessutom har frun sagt att hennes man inte har något med detta att göra. Hon fick panikångest.

  Vet inte hur jag kom in på denna blogg. Kommer aldrig mer komma tillbaka, that’s for sure. Men låt mig då avsluta med att ett tips: Skicka iväg en skribent-ansökan till Aftonbladet. Du skulle passa in rätt bra.

 2. Landsfadern Says:

  Jag var mycket riktigt inte där. Just därför hänger jag INTE ut artisten med namn etc, vilket många andra gjort. Att kvinnan håller sin make om ryggen ser jag inte som ett bevis i någon riktning. Det är vad jag förstår ganska vanligt att misshandlade kvinnor försvarar sina partners. Ingen skulle förresten vara gladare än jag om det visar sig att artisten är oskyldig. Han har som sagt varit en guru och förebild för mig under mer än halva mitt liv.

  Tråkigt att du inte vill fortsätta läsa min blogg, såhär på min födelsedag och allt.

 3. Stefan Says:

  Hej,

  Jag såg att du var sugen på en inbjudan till Spotify så jag tänkte tipsa om en sajt som delar ut 18 stycken inbjudningar nu.

  http://omdigitalkameror.se/spotify-invites

 4. Foz, Drottning Pula, Kärt barn har många namn... Says:

  Spotify is da shit Landsfadern =)!!! Hoppas du får tag på en inbjudan!!!

 5. Mr X Says:

  Vad snackar du om för jävla landsfader?

 6. Landsfadern Says:

  Har ännu inte fått tag i nån inbjudan, min gode Foz. Dock har jag väl inte direkt ansträngt mig. Regeringen (dvs frugan) har emellertid spotify nuförtiden, så med maktdelning i god parlamentarisk ordning så använder jag den ibland.

 7. Foz Says:

  Foz skriver den 9 dec och LF svarar ett halvår efter…