I natt jag drömde…

Tänk er att VM-finalen i fotboll spelas på nyårsafton. Tänk er vidare att de två landslagen som gör upp om världsmästartiteln är Sverige och Irak. Matchen är jämn och olidligt spännande och går till förlängning. I förlängningen börjar dock Irak peppra in bollar i Sveriges mål och man sitter framför TV:n och svär, iklädd smoking och med champagneglaset i högsta hugg. Matchbilden vänder emellertid plötsligt och Sverige börjar hämta in försprånget. Med några få minuter kvar av matchen bryts sändningen (digital-TV-övergången?) och svordomarna börjar återigen hagla i det festklädda sällskapet. Dessbättre har man sinnesnärvaro nog att lämna festlokalen och springa iväg till den närbelägna idrottshall där VM-finalen av någon anledning spelas. Där möts man av tröstlösa blågula fans. Drabbningen har slutat 7-6 till Irak. Man känner djup och innerlig sorg. Sen tänker man: “Men vafan, det är ju faktiskt nyårsafton. Let’s party!”.

Ja, det är sånt här jag drömmer om på nätterna.

2 Responses to “I natt jag drömde…”

  1. foz Says:

    Det jag inte förstår är varför inte landsfadern redan var i lokalen och kollade på finalen live liksom?! Sitta hemma och glo på tv:n är väl inte riktigt LFs still.. iaf inte när vi snackar stora mästerskap ;-) ?!

  2. Landsfadern Says:

    I drömmens värld är allt möjligt, min käre Foz. I morse drömde jag om Janne “Loffe” Carlsson t.ex. Han vill skänka pengar till min och några andras insamling.