11½ år med Kent

Under många herrans år hade jag för vana att samla alla kvitton från mina inköp i en stor bunt med en gummisnodd runt. Det handlade väl främst om att jag ville vara säker på att kunna byta prylar jag köpt, ifall de skulle gå sönder. Till mindre del handlade det kanske även om mina omvittnat stora problem med att kasta saker. 

För några år sen gjorde jag mig av med den där gigantiska kvittobunten, men först var jag tvungen att titta igenom den. Det var intressant att likt en arkeolog arbeta sig ner bland kulturlagren genom mer än ett decennium av privatkonsumtion. Främst var det väl kul att hitta kvitton för skivor man köpt genom åren. Det enda band som egentligen hängt med sen gamla tider är Kent, så som ett litet kuriosum bestämde jag mig för att behålla alla gamla Kent-kvitton. Och med anledning av nya plattan delges även omvärlden dessa.

Verkligen 1996-03-29, kl. 14:21
Det dröjde till andra plattan innan jag fattade vad Kent handlade om. 1996 är så jävla längesen att man blir rädd. Sista terminen i gymnasiet. Minns att det var en ganska optimistisk tid. Man hade lämnat sin existensiella tonårsångest och oro inför framtiden bakom sig.

Kent 1997-02-14 (?)
Både datum och tid är svårtydda. Skivan är i alla fall inhandlad på Skivlagret på Röingegatan 10 i Hässleholm, där jag gjorde lumpen på den tiden. (I Hässleholm alltså, inte på Skivlagret. ;-) )

Isola 1997-11-12, kl. 16:23
Första terminen på högskolan. Trivdes inte nåt vidare och hoppade sedermera av utbildningen. Ett tag hävdade jag att detta var den bästa skiva som någonsin gjorts. Det omdömet har jag dock omprövat på äldre dar.

Hagnesta Hill 1999-12-06, kl. 11:51
HH är nog den av Kents plattor som jag har minst intim relation till. “Cowboys” är dock en tidlös favorit. Otroligt vacker sång.

B-sidor 95-00 (Kvittot har försvunnit)
Första lyssningen skedde hemma hos en person jag umgicks kortvarigt med. Låten “Chans” påminner om henne, och ger mig fortfarande dåligt samvete för hur jag avslutade vår relation.

Vapen & Ammunition (Kvittot saknas; jag köpte plattan på utgivningsdagen)
Nyförälskad. Hon lyssnade bara på hiphop, men jag lärde henne att gilla Kent. Spår 5 blev “vår låt”.

Du & Jag Döden 2005-03-15, kl. 16:25
Du & Jag Döden (Limited edition) 2005-03-23, kl. 15:22
Minns att det snöade när jag lyssnade på skivan första gången. När jag sen lyssnat klart så märkte jag att någon av grannarna också spelade skivan. Lite kul.

Tillbaka till samtiden 2007-10-15, kl. 16:35 (i eftermiddags)
Kom igen om två år, så har jag säkert någon anekdot att dra om plattan…

Då och nu:

kvittokvittokvitto 

Andra bloggar om: ,

2 Responses to “11½ år med Kent”

  1. Johan Says:

    Intressant att skivpriset inte förändrats nämdvärt på 11,5 år. Nya plattan har snurrat (eller vad säger man när man lyssnar i sin iPod?) ett par varv nu och växer.

  2. Alex Says:

    Du skriver bara bäst!