Ett stycke internet-historia under klubban

Den senaste månaden har jag med stort intresse följt budgivningen på klassiska domännamnet goatse.cx på auktionssajten SEObidding.com. Vid midnatt 1 maj stängdes auktionen och vi får hoppas att både säljare och köpare var nöjda med köpesumman, som strax innan tolvslaget låg på 1,2 miljoner dollar. Auktionssajten rapporterade dock om problem med oseriösa budgivare. Det skulle vara intressant att veta exakt hur lönsamt ett sånt här köp är. Trots att sidan varit suspenderad sedan 2004 borde det rimligtvis fortfarande finnas väldigt många inlänkar till goatse.cx, vilket gör den tacksam att använda i SEO-syfte. Porrbranschen kan säkert också göra pengar på att äga detta famösa domännanmn. När detta skrivs har ännu ingen ompekning gjorts, utan man möts fortfarande av information om att domänen är till salu.