Vi minns Cool James

Det är idag fyra år sedan som James Dandu (alias Cool James, alias Mtoto wa Dandu) lämnade jordelivet, alldeles för ung. För oss här i Sverige var han mest känd som ena halvan av den dynamiska duon Cool James & Black Teacher. Jag har redan tidigare förklarat min kärlek till detta fantastiska musikerpar här på bloggen och jag kommer säkert att göra det igen.

För några år sedan gjorde jag en intervju med Black Teacher. Han hade väldigt mycket roligt och intressant att berätta, både om sig själv och om karriären och samarbetet med James. Som en hyllning till Sveriges främsta akt inom kommersiell dansmusik lägger jag nu ut intervjun här på bloggen för alla fans och andra intresserade. Intervjun är ca 13 minuter lång och är i två delar. En kortare version sändes i Radio AF, Lund våren 2003. God lyssning!

Intervju Del 1Intervju Del 2 (Ca 3 MB/fil. Högerklicka och välj “Spara mål som…”)

2 Responses to “Vi minns Cool James”

  1. jean Says:

    ska lyssna på intervjun, dom var bäst helt enkelt. förstår inte att gud tog hans liv. men hoppas han gör bättre musik där han befinner sig nu.

    bless

    /jean “stort fan”

  2. caroline Says:

    james var min pappa och ingen fattar hur mycket jag saknar han