Sälj inte dina pokaler, Björn

Jag blev säkert lika chockad som alla andra när jag idag läste på Expressens löpsedel att Björn Borg säljer sina Wimbledon-pokaler. Motivet är att han vill trygga sina närståendes ekonomiska situation. Detta är djupt och ytterligt tragiskt. Självklart har beslutet att sälja pokalerna och racketarna inte varit lätt för Björn Borg och självklart är det i slutändan han och ingen annan som ska få bestämma vad som ska hända med pokalerna. Men glöm inte att det även är en bit av svensk kulturhistoria som säljs ut! Det måste finnas en annan lösning!!

Mitt förslag: Återförena Friends In Need (Björn Borg, Dr Alban, Tomas Brolin och Mattias Frisk) och gör en stödskiva för Björn och hans närstående. Jag har därför ikväll beslutat mig för att dra igång en namninsamling för detta syfte:

Till: Dr Records / Friends In Need

Vi vill att Friends In Need återförenas och gör en stödskiva till Björn Borg så att han slipper sälja sina Wimbledon-pokaler. En försäljning av pokalerna vore en katastrof, både för Björn Borg personligen, såväl som för svensk idrott. Låt inte en bit av svensk samtidshistoria säljas ut till privata intressen!

Så öppna ditt hjärta, Dr Alban! Återförenas med dina gamla polare i Friends In Need: Tomas Brolin, Björn Borg och Mattias Frisk, och spela in en ny skiva. Låt vinsten gå oavkortat till Björn Borg och hans närstående, så att vi kan behålla hans historiska idrottstroféer inom landet. Vi som skriver under lovar också att köpa skivan.

Skriv under namninsamlingen här: http://www.namninsamling.com/bjorn_borg