Minnesvärt Malmö-klotter

För ett par år sen fanns det en busskur på Jägersrovägen, nånstans i höjd med Inre Ringvägen, på vilken någon hade klottrat “We Rule The School” med stora bokstäver.

En annan minnesvärd text är det något otympliga slagordet “Bygg en revolutionär rörelse i Västeuropa. Organisera kampen i autonoma basisstrukturer”, vilket i många år kunde läsas nära MAS på parkeringen längs Carl Gustafs väg. Jag minns texten från min barndom och den försvann för max fem år sen.

One Response to “Minnesvärt Malmö-klotter”

  1. johan Says:

    shit, “bygg en revolutionär front” är en riktig klassiker som man växte upp med. kan sägas att den första “autonoma” demonstrationen i malmö (1990 tror jag) lär haft samma text som frontbanderoll. En annan klassiker skriven i samma stil som sitter som inetsad på näthinnan är den som var på korvkiosken vid folkets parks huvudinvgång(numera falafelhak): “buga inte för överheten – spotta på den”. något av det första jag kan komma ihåg att jag stavade mig igenom utanför skolans “far är rar”…..