Cool James & Black Teacher

Var ute och rotade bland gamla CD-singlar häromdagen och hittade till min stora glädje “Godfather” med Cool James & Black Teacher. Min CJ&BT-samling växer stadigt och omfattar nu följande skivor med Sveriges förnämligaste eurodance-akt:

Undercover Lovers (CD 1992)
Zooming You (CD 1994)
You Make Me Feel (CDS 1992)
Undercover Lover (CDS 1993)
Thank You Thank You (CDS-Maxi 1993)
Godfather (CDS 1994)
The Rhythm Of The Tribe (CDS 1994)
The Rhythm Of The Tribe Remixes (Limited Club Edition) (CDS-Maxi 1994)
Comala Wessa (CDS 1995)
Free (CDS-Maxi 1998 )

…samt från Cool James solokarriär:

CJ Massive: Can We Do Some Little Jumpin (CDS-Maxi 1996)
Cool James: Excuse Me Mr Someone (CDS-Maxi 1996)
Cool James: Excuse Me Mr Someone (CDS 1996)

Det jag känner saknas är vinyltolvor. Sådana vore drömmen att hitta och jag vet att det har släppts några. Det kanske inte heller är helt omöjligt att åtminstone det första albumet pressades som vinyl. Även plattorna från Cool James afrikanska karriär hade varit balla att få tag i, även om de låtar jag hört därifrån inte riktigt är min bag. Den som vet nånting får gärna höra av sig. Vi fans måste hålla ihop! 80-talets musik har fått en revival, men 90-talet är tyvärr fortfarande styvmoderligt behandlat.

I det här sammanhanget vill jag gärna ståta med att ha gjort en lång radiointervju med Black Teacher, även om det är några år sen nu. Kanske lägger jag upp den här på sidan nån gång. Den karamellen får ni suga på ett tag till! Till sist vill jag nämna att jag har introt till “Dr Feelgood” som ringsignal på min mobil. Det gör mig till ett äkta fan!

3 Responses to “Cool James & Black Teacher”

 1. fun cruiser Says:

  miss di ol days cool and black teacher. music 4 ever

 2. Henrik Says:

  Satt och googlade på mitt gamla band och hittade det här!
  Jag var en av keybordisterna till CJ&BT när vi turnérade och fick en massa rosaluddiga minnen uppkastade i fejjan när jag läste din sida!
  Jag vet att
  -Godfather
  -The Rhythm Of The Tribe
  släpptes som tolvor har tyvärr inte kvar någon själv ifall du fortfarande letar.

 3. Landsfadern Says:

  Ah, finfrämmande återigen. Trevligt! Hoppas du inte missade mina övriga inlägg om CJ&BT?