Version 2.0

Då har en lite trevligare version av Landsfadern.se sett dagens ljus. Det känns numera lite luftigare och fräschare häromkring. Jag har separerat form och innehåll som man brukar säga, och sidans utseende styrs helt via CSS så att det ska gå lätt att ändra utseende i framtiden om jag nu skulle få lust med det. Kodningen följer XHTML 1.0 Transitional. Tyvärr finns det fortfarande lite dålig kod inbäddad långt inne i PHP-filerna som gör att W3C:s validator i undantagsfall inte validerar sidan. För tillfället vet jag att den html-kod för (onumrerade) listor som genereras ur BBcoden inte blir bra. Dock visas listorna korrekt. Det finns troligen fler tråkiga upptäckter att göra när det gäller den biten. Det känns i alla fall bra att jag avlägsnat alla nästlade tabeller som fanns kvar och istället fått en vettig design som förhoppningsvis kan funka på många olika sorters plattformar.

En del tekniska framsteg har också skett. Har skrivit till lite kod som gör att inläggens rubriker även visas i titelraden på deras permalänkar. Detta gör det nog lättare att hitta rätt om man till äventyrs skulle finna Landsfaderns struntprat via en sökmotor.