Bloggnyheter

Känner att det är läge att sammanfatta de tekniska framsteg som skett här på bloggen på sistone. Tanken är att inläggen i den här kategorin förhoppningsvis kan funka som nån slags referenssamling för den intresserade.

Först och främst har jag fixat till en hivig funktion som visar vad som för tillfället spelas på min Winamp. Jag har använt en Winamp-plugin som heter Now Playing Plug-in. Denna går att konfigurera på olika sätt. Jag har skrivit ett php-script som sparar artist och låttitel till en textfil när det anropas av pluginen. Man kan sen se aktuell låt samt de 100 senast spelade låtarna. En helt oumbärlig livsstilspryl att ha på sin blogg! Det hela kan liknas vid en väldigt modest variant av (det som fram till rätt nyligen hette) Audioscrobbler. Jag vet för övrigt att man kan få sin statistisk på Audioscrobbler som XML, så man skulle troligen ganska lätt kunna skriva nåt coolt script som hämtar den informationen till ens egen sajt.

Nummer två är att jag ytterligare förfinat mitt sms-script så att man även kan skicka en rubrik med sitt meddelande. Tidigare blev rubriken “SMS från Landsfadern”, vilket förresten fortfarande “default-rubrik” om man inte anger nån rubrik. Egentligen är detta halvt onödigt att påpeka, eftersom jag ju inte premiär-sms:ade förrän häromveckan (här). Jag skickar sms:en via www.mosms.com, varifrån de sedan skickas till ett script här på bloggen. Man får ställa in vad sms:et ska kosta. Mina kostar fem spänn, så det kanske kan tyckas vara ett dyrt nöje. Dock sätts delar av de pengarna in på ett slags konto och jag har faktiskt använt mina småsummor där till att skicka webb-sms för 50 öre. Så räknar man optimistiskt på det så kan man säga att man tjänar en slant. Men: Att impa på folk med sina programmeringskunskaper: Priceless!

Avslutningsvis kan jag glädja mig åt att de första kommentarerna dök upp i början av september. Det var en eurodisco-diggande Jonas samt en Brian Wilson-hatande Matilda som hörde av sig. Tack för det Televerket!