Dvärgar

För ett bra tag sen såg jag en dokumentär om dvärgar på Discovery. Bland annat handlade det om en speciell dvärg-konferens där dvärgar från hela USA möttes och flörtade och sånt. De visade lite bilder från dansgolvet. Man hörde ingen musik, för det var en speaker som pratade, men man såg att alla dvärgarna dansade Macarena. Och då kom jag att tänka på en fest jag var på för längesen när jag tog studenten. Det var hos min klasskompis som var från Filippinerna från början. Och de är ju rätt små där borta… Detta var 1996 när Macarena var inne. Minns att jag och några polare var på dansgolvet och tittade ut över ett helt hav av 1,50 m långa filippinier som alla dansade Macarena.

En gång när jag var i Malmö, vid Centralen, så kom det fram en dvärg och frågade om vägen till Slagthuset. Jag beskrev vägen så gott jag kunde… och lade sedan till att “det är inte långt”. Cirka en sekund senare insåg jag olämpligheten i vad jag sagt. Men dvärgen verkade inte fatta dubbeltydigheten. Och tur var väl det. Men hade han velat slåss så hade jag lätt fixat honom.