Köpenhamn

Idag har jag varit i Köpenhamn och köpt lite skivor. Det blev en salig blandning av tolvor. Totalt hela nio stycken till det väldigt rimliga priset av 110 danska. Hittade en promoskiva från 1983 av flitigt samplade Musical Youth. “Heartbreaker” heter låten, och den där balla barnrösten som säger “This generation rules di nation” dyker faktiskt upp i den här låten också. Fast ungen säger något annat. Vidare lite skön reggaeton med Reynos i “Tato OK”. Sedvanliga digitala latinorytmer och spanjackas som skriker coola grejer gör den här låten till en partyförhöjare av rang. Men inte nog med det: i vers två kommer allas vår Elephant Man in och läspar och gör feststämningen total. Elefantmannen deltar även på en annan tolva som fick följa med hem över Öresund idag. Det är en samling med ett gäng låtar på Thrilla Riddim. Förutom med Elephant Man finns här låtar med T.O.K., Rik Rok och Bounty Killer.

Bland övriga fynd kan nämnas “My Sweet Señorita” av Malmös forna stoltheter Treble & Bass och en rätt rolig promoskiva med diverse klubbremixer på Holes “Malibu”.