Ett långfinger åt livet

Jag såg ett inslag på TV härom veckan som handlade om översvämningarna i Rumänien. De följde en stackars man som letade efter sin gamla pappa bland vattenmassorna. Kamerateamet följde med mannen in i pappans hus, där de hittade honom drunknad. Mitt i all tragik blev jag väldigt fascinerad av hur den här gamle mannen hade dött. Hans hus stod i ca en halvmeter högt vatten så man såg inte hans kropp. Det enda som stack upp ovanför vattenytan var hans ena underarm samt handen, med långfingret i vädret. Senare i inslaget fick man se sonen och några andra bybor bära iväg den döde mannen på en bår. Hans kropp hade verkligen stelnat i den där ställningen. Han trädde ut ur den här världen med ett långfinger i luften, ett fuck you åt sitt tradiga öststatsliv och åt en hel världs TV-tittare. Så vill jag också dö!