Euro i lösvikt

Först och främst vill jag klargöra följande när det gäller uttalet av ordet euro: “Evvro” är en valuta som används i stora delar av Västeuropa. “Jooro”, däremot, är en förkortning av eurodisco, eurodance eller eurotechno och är en musikstil som hade sin storhetstid kring 1994. Den kännetecknades bland annat av “en bastrumma som grund, ett tempo på 120-140 beat per minute och återkommande synth-riff mellan verserna och refrängerna.” (Wikipedia) En typisk euro-konstellation bestod av en svart, halvdålig rappare som lade verserna och en vit sångerska som sjöng poprefrängerna. Undantagen till den här “regeln” är dock många.

Med detta sagt vill jag presentera skivskörden från mitt senaste Malmöbesök. En skivbutik i stan hade lagt sig till med det udda greppet att sälja ut gamla singlar i lösvikt. Ett kilo kostade 49:50. Jag rotade igenom backarna för att komplettera min eurosamling och gick därifrån med ca ett kilo singlar.

Bland fynden:

 • Captain Hollywood Project: More And More
 • Captain Hollywood Project: Flying High
 • Captain Hollywood Project: Only With You
 • Cappella: U Got 2 Let The Music
 • Culture Beat: Take Me Away
 • Culture Beat: Walk The Same Line
 • Dr Alban: Guess Who’s Coming To Dinner
 • Dr Alban: Born In Africa
 • Flexx: Spider
 • Herbie: Pick It Up
 • Look Twice: Shake That Rump
 • MC Sar & The Real McCoy: Run Away